Naše vína si tradičně odnášejí ocenění v soutěži KRÁL VÍN České republiky. Projekt vznikl v roce 2006 pod názvem „Malá encyklopedie českých a moravských vín“. Stěžejním nosičem byla kniha, ve které získají všichni vinaři rovnocenný prostor. Vína tu byla na rozdíl od jiných projektů hodnocena nezávislými odborníky...
Rodinné vinařství, jehož jednu třetinu vinic najdete v Rakvicích, druhou v Zaječí a třetí ve Velkých Bílovicích. Katastry na sebe navazují, přesto tu najdete několik druhů podloží – cílem bylo najít nejlepší polohy pro jednotlivé odrůdy. Macerace bílých rmutů tu probíhá podle vzoru předků –...
Rodinné vinařství, jehož jednu třetinu vinic najdete v Rakvicích, druhou v Zaječí a třetí ve Velkých Bílovicích. Katastry na sebe navazují, přesto tu najdete několik druhů podloží – cílem bylo najít nejlepší polohy pro jednotlivé odrůdy. Macerace bílých rmutů tu probíhá podle vzoru předků –...
Valtické vinné trhy 2016 - celkem 117 vinařů a vinařských společností, především z České republiky, ale také ze Slovenska a Rakouska přivezlo svá nejlepší vína, aby se zúčastnili nejstarší celostátní soutěže vín. Hlavním posláním VVT je, aby dobré moravské víno chutnalo, a také, aby bylo...
Vinařská oblast MORAVA zahrnuje území od jižního cípu Moravy až po polohy rozkládající se na západ od Brna. Nachází se zde téměř 96 % ploch všech vinic registrovaných v České republice. Roční průměrná teplota je 9,42 °C, průměr ročních srážek je 510 mm a průměrná...
Rodinné vinařství, jehož jednu třetinu vinic najdete v Rakvicích, druhou v Zaječí a třetí ve Velkých Bílovicích. Katastry na sebe navazují, přesto tu najdete několik druhů podloží – cílem bylo najít nejlepší polohy pro jednotlivé odrůdy. Macerace bílých rmutů tu probíhá podle vzoru předků –...
Bílé víno - bílé nebo červené hrozny révy vinné, popř. i z modré, bez nakvášení. Růžové víno - modré hrozny, krátké nakvášení, nebo ze směsi bílých, modrých a popř. i červených hroznů. Červené víno - modré hrozny, nakvášení nebo zpracování v kvasících tancích....
Je třeba si dát pozor na to, aby v prostoru pro uchování vína nebyly žádné cizí pachy, které by se přes korek mohly dostávat do vína. Při skladování vína je třeba zabránit přístupu světla. Pokud to nelze udělat jinak, lze tuto podmínku zajistit skladováním láhví...
Degustace se má odehrávat v klidném a příjemném prostředí, aby degustátor nebyl rušen vedlejšími vlivy. Místnost má být světlá, s přírodním osvětlením. Pokud se odehrává degustace večer, musí být k dispozici dostatečně silné osvětlení; barva světla by se měla pokud možno přibližovat přírodnímu světlu. Teplota...